“X-DANCE“
15.06 - 20.06.2025

 

E меѓународен натпревар на кореографија на кој што учествуваат танчери од целиот свет и натпреварот нема возрасно ограничување.
“X-DANCE“ е натпревар за сите видови на танци.
Се одржува секоја година во втората половина на јуни, во Скопје во Македонскиот народен театар.

 

Жири

Спонзори